Kotermeerstal Zuid

de mooiste woonwijk van Dedemsvaart

  • Home
  • >
  • Burendag 2021

Burendag 2021

9 oktober 2021

Za. 9 Oktober (ipv 25 Sept)

Hoewel in 2021 Burendag op 25 september valt, heeft het Bestuur besloten om de burendag voor onze wijk Kotermeerstal Zuid in gewijzigde vorm te laten plaatsvinden op Zaterdag 9 Oktober tussen 14:30 en 16:30. Belangrijkste reden voor het doorschuiven naar 9 Okt, waren de Hapjes dagen op 25 en 26 Sept bij de Kalkovens:  Hapjes Dag 2021 – Dedemsvaart Natuurlijk Festival Wij willen de organisatie hiervan niet voor de voeten lopen met onze eigen Burendag.

De bedoeling van Burendag is zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Waarom? Omdat  onze wijk leuker, socialer en veiliger wordt als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds zijn initiatiefnemers van landelijke Burendag.

Onze Burendag activiteit op 9 Okt gaat in een aangepaste vorm ingevuld worden. De activiteit heeft de naam “kleedjes in de wijk Kotermeerstal Zuid” gekregen.

Op Zaterdagmiddag 9 Okt kan iedereen voor het eigen huis “spullen aanbieden” in welke vorm dan ook, zelfs als je een tweedehands auto o.i.d. te koop hebt. Ook kun je iets “tentoonstellen”  b.v. als je een hobby hebt en de dingen die je gemaakt hebt aan je buren wilt laten zien. Denk b.v. aan schilderijen, houtbewerking, fotografie, borduurwerk, glas-in-lood, tekenen of welk knutselwerk dan ook. Als je muziek maakt met wat voor instrument dan ook, is dit de gelegenheid om aan je buren te laten horen. Ook als je een bijzonder “object” hebt, kun je dit voor je huis tentoonstellen, demonstreren en er eventueel uitleg bij geven. Wil je iets van je kookkunsten laten zien of proeven, dan kan dat natuurlijk ook, je zou zelfs de BBQ voor de deur kunnen zetten en sateetjes grillen, je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Je kunt dit doen op de stoep voor je huis, oprit, onder carport, of in schuur of garage. Heb je niet direct een leuk idee dan kun je toch wat doen door vlaggetjes uit te hangen zodat de wijk een feestelijk uiterlijk krijgt.

Zodoende wordt onze wijk omgetoverd tot een gezellige “Braderie” zonder dat iedereen dicht bij elkaar zit. De bedoeling is dat iedereen bij iedereen in de straten gaat kijken.

We hopen dat dit evenement door zoveel mogelijk wijkbewoners wordt omarmt en het een leuke, leerzame en vooral gezellige happening wordt.