Kotermeerstal Zuid

de mooiste woonwijk van Dedemsvaart

Tuinvogeltelling

Eind Januari, in het weekend van 29-31 Januari, vond de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Landelijk is er door bijna 200 duizend deelnemers geteld. In Dedemsvaart deden er 142 deelnemers aan de telling mee (die op ca. 110 plekken geteld hebben (zie het kaartje hieronder); daarvan waren er 4 in onze wijk. Het aantal deelnemers in Nederland was dit jaar groter dan ooit, mede als gevolg van lockdown effecten.

Op ca. 110 plekken in Dedemsvaart werd er aan de vogeltellingen meegedaan. Daarvan waren er 4 in onze wijk Kotermeerstal Zuid.

De top 10 van meest getelde vogelsoorten in Dedemsvaart ziet er als volgt uit:

Het doel van de Nationale Tuinvogeltelling is om betere inzichten te krijgen in de ontwikkeling van de vogelstand in Nederland, zowel in soorten als aantallen.

Het tellen duurt slechts een half uur op een tijdstip naar keuze gedurende een van de drie dagen in het laatste weekend van Januari. U telt alleen de vogels in uw eigen tuin of op uw balkon. 

De rangorde van de vogelsoorten in Dedemsvaart is aardig vergelijkbaar met de Landelijke Top 10:

Meer weten over de Nationale Tuinvogeltelling ga dan naar :  Vogelbescherming – Tuinvogeltelling (mijntuinvogeltelling.nl)

Wilt U meer leren over de verschillende soorten vogels die er zijn, kijk dan eens in de vogelgids van de Vogelbescherming   

Het is mogelijk om je vogelkennis te testen met behulp van een hele leuke Quiz van de Vogelbescherming.

Vogelbescherming Nederland biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een gratis “cursus tuinvogels in Nederland” 

Het is ook mogelijk om je aan te melden als lid bij Vogelbescherming Nederland  

In 2022 is de volgende Nationale Tuinvogeltelling n.l. in het weekend van vrijdag 28 t/m zondag 30 januari. Zet maar vast in Uw agenda!

Misschien dat we dan ook een groter aantal deelnemers uit onze wijk zullen zien!

Deel dit bericht